06-3949 3811 info@juistjuul.nl

Prachtige pergola, ruimtelijke vlonder en praktisch tuinhuisje. Selfmade. Lekker hoor, terugkijken op een jaar waarin je van alles gedaan hebt. Tekst is immers vluchtig, je tuin staat als een huis. Had ik maar een vak moeten leren?

Hoewel, waar ik in mijn houten bouwwerken rechttoe rechtaan een resultaat neerzet, kan ik m’n creatieve ei kwijt in mijn andere hobby… werk! Het bouwen van een verhaal met alles erop en eraan. Als je de figuurlijke planken en schroeven demonteert, zie je de rechttoe-rechtaan tekstonderdelen en boodschappen, maar het gaat ook om de kunst van het verleiden. Hoe vreet de lezer de tekst op?

Verhaal body geven
Het verlangen is vaak mooier dan het hebben van. Het mijmeren, de reis ernaartoe, is aan mij wel besteed. Maandenlang gedubd hoe en waar de tuinbouwprojecten zouden moeten. Gelukkig gaat het bij mijn schrijfsels sneller. Maar de interviewtekst of andere input voor een item mag ik nog steeds graag een nachtje wegleggen. Even de kop leegmaken om het verhaal body te geven.

Mijn site en mijn leven
Toch, bij het verwoorden van mijn nieuwe website was het een uitdaging om tot een deadline te komen. Want vaak kan het inderdaad beter. Maar op een gegeven moment is het klaar. Net zoals we de pergola een keer los geschroefd hebben, de vlonderplank herlegd en de daklatten korter moesten zagen. Maar, mijn tuin en tekst staan. Dus, wie zoekt nog een hovenier met creatieve typvingers?